Poster ve Bilimsel Toplantılarda Bildiri Sunumu
Dr. Cihan Taştan
Akademik Becerilere Giriş serimizin bir sonraki eğitimi olan "Poster ve Bilimsel Toplantılarda Bildiri Sunumu", değerli hocamız Sayın Dr. Cihan Taştan'ın anlatımı ile gerçekleşti. Eğitimimiz sonucunda poster ve sözel bildiri sunumları hakkında bilgi edindik ve bu sunumların yazım sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları öğrendik.

27.09.2023
Literatür Taraması ve Kaynakça Hazırlama
Prof. Dr. Ceyda Sibel Kılıç
Akademik Becerilere Giriş serimizin yeni eğitimini Sayın Prof. Dr. Ceyda Sibel Kılıç'ın önderliğinde gerçekleştirdik! Bu seri sayesinde daha iyi bir şekilde literatür taraması yapmayı, kaynakça hazırlamayı öğrenip, yeni bilgiler edinerek bu süreci en doğru şekilde yönetmeyi öğrendik.

16.09.2023

Araştırma Makalesi-Deneysel Araştırmalar
Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan
Akademik Becerilere Giriş serimizin altıncı eğitimi "Araştırma Makalesi Yazma-Deneysel Araştırmalar" konusu değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan'ın anlatımıyla gerçekleşti. Üç hafta sürecek olan "Araştırma Makalesi Yazma" eğitimimizin üçüncü haftasında deneysel araştırmaların nasıl yapıldığını, sürecin nasıl ilerlediğini ve hipotez testinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi edindik.
04.09.2023
Araştırma Makalesi Yazma-Klinik Araştırmalar
Prof. Dr. Fevzi Altuntaş
Akademik Becerilere Giriş serimizin beşinci eğitimi "Araştırma Makalesi Yazma-Klinik Araştırmalar" konusu 30 Ağustos Çarşamba günü Sayın Prof. Dr. Fevzi Altuntaş hocamız ile gerçekleşti.
Bu eğitimde ''Klinik araştırmaları nasıl yapılmalıdır?'' sorusunun üzerinde duruldu. Bu eğitim sonucunda klinik araştırmaların etik kuralları çerçevesinde yürütülmesi bilincini değerli hocamızın katkılarıyla kazandık.

30.08.2023

Araştırma Makalesi Yazma-Bilimsel Anket Çalışmaları
Doç. Dr. Betül Okuyan
Değerli hocamız Doç. Dr. Betül Okuyan'ın anlatımı ile Akademik Becerilere Giriş serimizin dördüncü eğitimi olan "Araştırma Makalesi Yazma-Bilimsel Anket Çalışmaları" eğitimini gerçekleştirdik. Eğitimimizle birlikte bilimsel anket çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini, bu süreçte nelere dikkat etmemiz gerektiğini hocamızın tecrübeleri ve katkıları ile kavramaya çalıştık.
23.08.2023
Bilimsel Araştırmalara Verilen Destekler ve Destek Veren Kurum Kuruluşlar
Prof. Dr. Engin Şahna
Akademik Becerilere Giriş serimizin üçüncü eğitimi
16 Ağustos Çarşamba günü "Bilimsel Araştırmalara Verilen Destekler ve Destek Veren Kurum Kuruluşlar" konusuyla Sayın Prof. Dr. Engin Şahna’nın anlatımıyla gerçekleşti.
Bu eğitimde amacımız katılımcıları bilimsel araştırmaların önemini anlamaya, araştırmalara verilen desteklerin türlerini ve kaynaklarını tanımaya ve başarılı bir araştırma projesi hazırlama becerileri kazandırmaya yöneliktir.

16.08.2023
09.08.2023
.png)
Akademik Becerilere Giriş serimizin ikinci eğitimine Sayın Doç. Dr. Ahmet Cevdet Ceylan hocamızın anlatımıyla "Derleme Makalesi-Editöre Mektup" konusuyla devam ediyoruz.
Editöre mektup derginin standart makale kurallarına uymayan, bilgi vermek amacıyla yazılmış metinlere verilen tanımlamadır. Makalenin yazarı ile derginin okuyucuları ve editör arasında bir iletişim aracıdır.
Eğitimin amacı, kaliteli derleme makalesi yazımını ve editöre yazılan mektubun önemli noktalarını öğrenerek kariyer basamaklarında emin adımlar atmamıza yardımcı olmaktır.
02.08.2023

Hem akademik hem de endüstri alanında tecrübe sahibi olan Sayın Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uzuner hocamız ile "Akademik Hayat Nedir?" başlıklı söyleşimiz gerçekleşti.
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olan Yasemin Uzuner, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1975 yılında mezun olmuştur. Brighton Üniversitesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlamıştır. Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences dergisinde editörlük yapmaktadır.

Akademik Becerilere Giriş: Jamovi ile Temel Düzey Biyoistatistik Atölyesi
Doç. Dr. Selcen Yüksel
Biyoistatistik, biyolojik alanda yapılan çalışma ve araştırmalarda nedensellik varsayımlarının hükmünü istatistik biliminin imkanlarından yararlanarak değerlendirmeyi sağlayan bilim dalıdır.
Bilimsel araştırma sürecinde bilinmesi ve uygulanması kaçınılmazdır.
Sağlık Öğrenci Forumu olarak bilimsel araştırmalar kapsamında araştırma yöntembilimi ilkelerinden yararlanabilmek adına 28 Şubat 2022’de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biyoistatistik Bölümü'nden hocamız Doç. Dr. Selcen YÜKSEL ile Jamovi ile Temel Düzey Biyoistatistik Atölyesi'ni gerçekleştirdik!
28.02.2022
Akademik Becerilere Giriş: Proje Eğitimi
Prof. Dr. Ahmet Ayar/ Dr. Öğr. Ü. Onural Özhan/ Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu/ Prof. Dr. Engin Şahna
Akademik Becerilere Giriş serimizin 4. eğitimi olan Proje Eğitimimizi gerçekleştirdik. Bu eğitimimizde projelerin uygulanabilirliği, riskleri, kaynak ihtiyacı ,sonuçları ve yaratacağı etkiler konusunda değerli hocalarımızdan bilgiler aldık.
29.01.2022 / 30.01.2022
Akademik Becerilere Giriş: İnovatif Akademi Konferansı
Prof. Dr. Özcan Erel
İnovasyon gözle görülür açık ihtiyaçların çözümüne yönelik sunulmuş yaratıcı çözümler sürecidir.Bu süreç içine proje yazmayı, araştırma yapmayı, makale yazmayı ve bir ürün çıkarmayı alır. Bizler de Akademik Becerilere Giriş Eğitimimizin 2. Etabı olarak 20 Kasım 2021Cumartesi günü Prof.Dr. Özcan Eren hocamızla İnovasyon Akademisi Konferansını gerçekleştirdik.
20.11.2021
Akademik Becerilere Giriş - Makale Eğitimi
Prof.Dr.Celil Göçer/Prof.Dr.Sibel Özden/Dr.Öğr.Üyesi Selda Murat/Op.Dr.Hümeyra Albayrak Kullukçu/Doç.Dr.Mustafa Uğurlu-Ankara Şehir Hastanesi
Akademik Becerilere giriş serimizin ilk eğitiminde bilimsel gelişmelerde yadsınamaz bir öneme sahip olan makale kültürünü yakından tanıdık ve makale yazmanın detaylarını uzman hocalarımızdan öğrendik.
09.10.2021 / 10.10.2021